неделя, 14 март 2010 г.

Кой все още твърди, че Иван Костов разбира от финансии?!

Архитекта на разграбването и приватизацията на най-големите български предприятия е Иван Костов. И в обществото се носи като мантра една полуистина: Иван Костов е много добър финансист.
Трудно е да се обясни най-новото изказване на бившия премиер министър:" По-добрият отговор за справяне с кризата, вместо популисткия да се замразят заплатите на депутатите, е да бъдат закрити десетките абсолютно излишни администрации". Несъмнено администрацията в държавата е затлъстяла ламя, която само гълта ресурси, но и това трябва да акцентирам е едно голямо "НО", което не трябва да убягва от вниманието ви. 150 000 нови безработни, както предлага Костов, ще са просто последния пирон в ковчега на икономиката на България.
Незнам до колко са партизани тези хора, за който говори Костов, но предлаганата мярка ще доведе до 150 000 хора, които няма да плащат данъци и осигуровки, няма да имат заплати за да пазаруват по магазините и ако наистина са толкова безполезни, колкото господин Костов говори, просто директно ще се наредят на опашка за социални помощи.
Искам да задам въпрос как това ще помогне на някой и как Иван Костов с неговите гениални познания по икономика не се е сетил, че като имаш почти 10% безработица да добавиш още 5% или 10% е добра идея?
Аз имам една по-добра идея за справяне с кризата и за избягването на нови такива. Да спрем да взимаме съвети от Иван Костов по финансови въпроси и в никакъв случай да не му позволяваме да взима икономическите решения в България.

1 коментар: