събота, 6 март 2010 г.

Най-силния абзац от стенограмата Дянков/Първанов!!!

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Нещо повече, аз бях против да се провежда. И, ако не се беше обадил с молба да стане контактът, министър-председателят, аз нямаше да Ви приема. И нито за миг аз не съм мислил, че Вие ще имате по-различна позиция от сегашната.
Аз от Вас извинение не искам. Аз искам истината. Искам я не само за себе си. Оттук-нататък аз искам всичко да бъде на скенер за президент и премиер, за министри, за бивши президенти и премиери. И аз ще направя всичко, което е по силите на институцията, за да потърся такава пълна прозрачност за годините на преход. Кой какви сметки има в България и чужбина, кой какви имоти има, не само кой какви сметки има в банките, но и кой какви банки има, кой какви предприятия има. Всичко това аз ще се опитам да го направя достояние на обществото. Това беше всъщност и част от моята идея за икономическите досиета. Всички знаем, че няма досиета. За съжаление, никой не е събирал тази информация, не я е систематизирал. Но, макар и с голямо закъснение, ние ще трябва да направим публична цялата тази информация.
И понеже аз няма от какво да се притеснявам, нямам и един лев повече от онова, което е обявено в тази декларация в Сметната палата, аз тази битка ще си я водя с всички правила и по всички изисквания на закона. Нещо повече, аз съм предложил, но този път ще го направя още по-настойчиво - предложение да се увеличат правомощията на Сметната палата. Защото Сметната палата в момента само може да констатира и да направи сравнение между една или друга декларация. Правомощията на Сметната палата трябва да бъдат увеличени с възможност да направи проверка, пълен контрол, партийните финанси и имуществено състояние, свързано с лидери - институционални и партийни.
Вие трябва да се извините на много хора и на много социални общности, не на мен. Да се извините на бизнеса, защото Вие го докарахте до такова положение.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, това не е така.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Да се извините на тези безработни, които вече са десетки и стотици хиляди само в рамките на тези 7-8 месеца. Да се извините на науката, която разбъркахте и предизвикахте невероятен хаос, от който не знам как ще излязат. Да се извините на хората с увреждания, които държахте в напрежение месеци наред. Да се извините на хората от армията и хората от МВР, защото и тези системи са на ръба на оцеляването с Вашата политика, която…, между другото да се извините, ако щете, и на Вашите колеги министри, защото и на тях сте им вързали ръцете.
Сега, разбира се, няма да водим този дебат, ние ще го водим публично оттук-нататък, имахте достатъчно време, не 100 дни, много повече, и този дебат ние ще си го проведем при цялата публичност. Няма да занимаваме хората с лични отношения.
Разбира се, аз няма да оставя нито една Ваша персонална реплика без отговор, отново ще кажа, защото такива неща са недопустими. Не може един вицепремиер в държавата да се шегува по такъв начин за сметка на държавния глава, който и да е той. Утре ще се сменим и няма да ни има и нас, и вас, но нямаме право да оставяме такива правила в отношенията между институциите.
Това е, което имах да Ви кажа.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Благодаря.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Довиждане.

35 коментара:

  1. Първанов звучи сякаш си го е написал предварително. Кофти тип си имаме за президент.

    ОтговорИзтриване
  2. Гузен Гоце негонен бяга.

    ОтговорИзтриване
  3. Как си личи само, че си е подготвил реч която точно ще бъде публикувана. Говори, все едно е пред камерата и цял народ го гледа - вижте ме, как мисля за вас. На Гоцето хич не му пука за хората, както разправя, това си е чист ПР популизъм.

    ОтговорИзтриване
  4. само аз ли виждам колко ни струва финансовия министър?????

    ОтговорИзтриване
  5. Всичко в разговора е важно, не само този абзац, затова цялата стенограма е силна и си личи по това как наскачаха ужилените гербери.

    ОтговорИзтриване
  6. сега разбрах, че за фалита на "нашия" бизнес е виновен Дянков.няма чешмички, потоци, заменки, голф игрища

    ОтговорИзтриване
  7. Гоце е милиардер защото неговото творение (тройна коалиция) изпапка няколко милиарда "излишък" без никакъв ефект.Няма Дунав мост, магистрали и т.н.Станишев,Масларова и сие отричаха и за кризата и папкаха като за последно.

    ОтговорИзтриване
  8. Истината, колкото и да е тъжна, е че този министър е много слаб и е първия бушон който програмно ще изгори. Много добре разбирам , че на ГЕРБ-ерите и тези които са гласували за тях им е тъжно и стават апологети на ББ, но истината е че /те - ГЕРБ-ерите/ са много безхаберни и водят държавата и себе си, че и нас към тотален банкрут.

    ОтговорИзтриване
  9. Финансовият ни министър е мишок и половина, Първанов много хубаво си му каза, че трябва да се извини на бая народ. А "хитреците" по-горе дето забелязват, че Президента предварително е заучил словата си то ...не знам как да го обясня на тъпи парчета като вас, разбира се, че ще му помогнат за отговорите и за речта като цяло, та нали е президент!!! Има си съветници, секретарки и т.н. къде е проблемът смотльовци?

    ОтговорИзтриване
  10. Просто е смешно и тъпо да си измиваш по този начин ръцете от управлението на тройната коалиция ,при която беше постигнато благоденствие за българския народ-сега търси ГОЦЕ извинение.Защо не търси извинение от Г.Гергов,Р.Овчаров... и т.н. А най-вече той трябва да се извини за недомислените си тъпотии!
    А после обвиняват народа,че гласувал против тях-так не се печелят активи ,драги Другари!
    А пък и тези писания,че министъра бил слаб-кои сте вие,че ще давате оценки/някакви анонимни другари/;аман от отворковци/специалист в тая страна-затова сме на тоя хал!

    ОтговорИзтриване
  11. Аз искам истината. ... Кой какви сметки има в България и чужбина, кой какви имоти има, не само кой какви сметки има в банките, но и кой какви банки има, кой какви предприятия има. Всичко това аз ще се опитам да го направя достояние на обществото"

    Дааа, кой какви банки има ... Хайде сега се сетете дали ББ ще вземе лично отношение по въпроса или ще се крие зад гърба на партията си и ще мълчи като мишок.

    ОтговорИзтриване
  12. срам за президента.8 години си трае и изведнъж за всичко е виновен дянков.добре че се маха догодина.

    ОтговорИзтриване
  13. С.Д. има един недостатък, че се съгласи да служи на Родината си.
    Симеоне, ще опереш пешкира за всичко, което крадците и подлеците наречени политици не свършиха през тези 20 г. Ти си виновен (излиза от думите на Гоце), че бизнесът ни е сив, че митниците ни са партийни каси, че политиците ни са крадливи, че това е положението в държавата.
    В крайна сметка не си като дребния (НВ-хаш-бе, мек молив)и дългия (МВ - ем ве тъп молив) с бавната реч и скат да те правят при синовете и дъщерите ни - зад океана, защото там е мястото на къдърното и честното. А тук, тук ... нека падне метеорита за да погребе динозаврите.

    ОтговорИзтриване
  14. С.Д. има един недостатък, че се съгласи да служи на Родината си.
    Симеоне, ще опереш пешкира за всичко, което крадците и подлеците наречени политици не свършиха през тези 20 г. Ти си виновен (излиза от думите на Гоце), че бизнесът ни е сив, че митниците ни са партийни каси, че политиците ни са крадливи, че това е положението в държавата.
    В крайна сметка не си като дребния (НВ-хаш-бе, мек молив) и дългия (МВ - ем ве тъп молив с бавната реч) и скат да те пратят при синовете и дъщерите ни - зад океана, защото там е мястото на кадърното и честното. А тук, тук ... нека падне метеорита за да погребе динозаврите.

    ОтговорИзтриване
  15. Обърнете внимание как поддържниците на Гоце, наричат хората с различно мнение смотльовци и тъпи парчета. Значи манталитетът им е такъв, не на милиционери дори - сред милиционерите има доста интелитентни хора, а на някакви квартални циркаджии. А за онези пари, не знам...

    ОтговорИзтриване
  16. май никой не отбеляза че човека {презиндента ,де}иска да се напише истината,кой е против това?иначе сме ербапи,тоя крал,оня крал,ми дайте да ги видим тия икономически досиета,пък ще коментираме след това

    ОтговорИзтриване
  17. Просто всичко е пак елементарна игра- руските агресори са дигнали мерника на агента Гоце за издънката с Белене и сега той се мъчи как да замазва акито на гащите си.Ама голем смех-много елементарно,Гоце,много-"вставай страна огромная,вставай на смертнии бой....".Ей,не се налапахте,комунистическата ви м..ка!

    ОтговорИзтриване
  18. Не може да говориш с задника си на когото и да е. Ако министърчето се опита така да говори на улицата, бързо ще си събере зъбите. А за клевета и обида на държавния глава си има наказателен кодекс.

    ОтговорИзтриване
  19. Като оставим на страна, че Първанов мълча осем години като риба за управлението на тази Държава, казаното от него е истина, която не може и не бива да се крие от народа! Всички боклуци които натрупаха състояния в годините на "прехода" трябва да намерят възмездие! Защото на фона на натрупаните лични блага, общественото благо - инфрастуктура, транспорт, околна среда, образование, здравеопазване стигнаха дъното!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Явно не е модерно, но на мен ми харесва как се е държал Президента. Това ме навежда на следната мисъл, с която вероятно повечето няма да се съгласят: На тази среща, за пореден път, Министър Даянков е отишъл неподготвен, така както беше неподготвен и във въпросното шоу, така както неподготвено се изказваше за "феодалните старци", за ... и т.н., и т.н. За разлика от Първанов, той добре се е подготвил, явно е гледал, чел и учил за тази среща. Това виждам аз. Но моето мнение едва ли ще се хареса...

    ОтговорИзтриване
  21. Този щаслив министър има ли си представа какво е да остави без
    работа цяло семейство,като при това вдигне всички сметки,осигуровки и т.н.и като само за лекарства в повечето домакинства е нужа една минимална заплата.
    Тежко е проклятието на народа!

    ОтговорИзтриване
  22. На калпав народ, министъра му крив....

    ОтговорИзтриване
  23. Егати тъпите коментари тук. Президентът си измива ръцете за проблемите през последните 20 години с Дянков, президентът за ПЪРВИ път е прозрачен (нещо за разговорите с Путин ?!!? за бракониерството), 10 години нищо за истината и тук половината му се радват. Еми заслужавате си го за президент. Няма как. Защото сте изибирателни. 10 години си стреля за държавна сметка, прави коалиции на тъмно и бърка се където не му е работата и ВЕДНЪЖ за ЛИЧНО ОТМЪЩЕНИЕ публикува стенограма и ...ВЪЗХИТА. Жалко е, че има толкова заблудени хора.

    ОтговорИзтриване
  24. Да, жалко е, че има толкова заблудени хора. :) Като прочетеш коментарите ти става ясно, че хората коментират нещо без да са го чели. Или ако са го чели, то са използвали някаква специална система за четене, която не признава информацията като знание. И като много умни и способни хора вземат от спомената система информацията между редовете, която отговаря на тяхното предварително политическо становище. Абсурд за тази система е обективността.
    А какво удоволстве е да прочетеш коментар написан веднага след като човекът е прочел само и единствено заглавието. :))) Но му е било ядосано сърцето, ей така за нещо друго. И защо ли пък да не си го излее този яд, нали технологиите му дават тази възможност?
    Така, че пишете форумци, в същия дух. Изливайте яда си, демонстрирайте политическите си пристрастия с обиди, лоши думи, неграмостност итн. и БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ от това.
    Аз ви обичам такива, много ме развеселявате. Благодаря Ви.

    ОтговорИзтриване
  25. Какво пък толкова е сатанло - публикувал стенограмата. След като няма нищо тайно какъв е проблема за националната сигурност и НАТО? Там (в стенограмата) министърчето с педерастко гласче се извинява че нямал изказване за милиардите на Георги Първанов и че не правил внушения за състоянието му.
    Ако Георги Първанов беше милиардер защо С.Г.(Симеон Гейски) ще се извинява?
    Логично - защото Георги Първанов не е милиардер!
    Опосумите Арнаудов(тур."албански") и Христов направиха този театър и постигнаха целите на Нова Телевизия - още една баданарка в задните части на Генералисимус Дон Б.Б. Едва ли някой има съмнения, че министърчето с педерасткото гласче е част от сценария на Нова Телевизия.
    За сега резултата е 1:1. Очакваме "Империята" да отвърне на удъра. Противно на очакванията, като фронтмен на "империята", вместо медийния любимец Б.Б., взе че блесна позабравения от медиите скенофоб Болен Лидеров и психодружинката му. Е, блесна и кака Цацка от партийна солидарност. И тя барабар Цацка при засегнатите.
    ИН ПИЧ МЕН - зовяха кака Цацка и Боленчо.
    Последната дума обаче ще има Генералисимус Дон Б.Б!

    ОтговорИзтриване
  26. Да видим и стенограмите от разговорите на Първанов с руските му авери. Чакаме и отчет за препраните от комунистите пари.

    ОтговорИзтриване
  27. на този дянков-пит много му убягва държанието на публична личност. то не бяха пици , учени старци, скръндзи и тем побобни глупости.. изглежда е пропуснал много в първите години.
    то като си юпи не значи че си всезнаещ.

    ОтговорИзтриване
  28. Колко добре си личи, че думите са насочени към масовата публика, а срещата с Дянков е само удобен повод да се чуят! Като иска да каже нещо Президентът, може да направи изявление, а не завоалирано обръщение, излизащо доста извън повода да бъде направено. Не изглежда достойно, не изглежда и особено дълбок замисълът........

    ОтговорИзтриване
  29. Жалко е, че все още са останали хора, които се поддават на евтината пропаганда от медиите и президента. Отворете си очите!!! Не господин Дянков е виновен за просешката тояга, до която е достигнала държавата. За радост тези прости и ограничени хора никой няма да ги пита вече. Отворковци свиквайте с реда и с новата България, която ще измести старата прогнила система в следващите 10 години :) Боже, пази господин Борисов и господин Сидеров!

    ОтговорИзтриване
  30. Ако Дянков не беше толкова вреден за страната, в качеството му на министър на финансите, щеше да е просто една безумно смехотворна фигура. Жалка, тъжна,ограничена и комплексирана личност. Чуйто го само как мънка пред президента!

    Казаното от Първанов въобще не звучи като предварително подготвена реч. Просто той е политик с огромен опит, а интелектуално е на светлинни години от Дянков.

    ОтговорИзтриване
  31. Първанов и огромен опит!!!
    С кого? С КОМУНИСТИТЕ-долно нискообразовано племе,което според обстоятелствата се е сдобило с власт! Е от това по голямо дебилство и простотия няма! Ама наистина няма.

    ОтговорИзтриване
  32. Въобще не съм изненадан от резултата на тази среща. Пращането точно на Дянков на разговор с Първанов е с предизвестен резултат. Как може да говори Първанов сме се убедили още от публичния му диспут с Петър Стоянов през първата му кандидат-президентска кампания. От тогава никой и не си е помислял да излиза на диспут с него. Не съм от крайните му почитатели, но не мога да не призная, че Дянковчето просто не му е от категорията.

    ОтговорИзтриване
  33. Владимир Василев10 март 2010 г. в 15:49

    Разбира се , че Симеон Дянков не е от категорията на Първанов . За съжаление Дянков не е от категорията дори и на Иван Костов . Но Иван Костов поне е кадърен финансист , ако и аз лично да не харесвам нито партията , нито него като политик и като личност . Невинаги съм одобрявал изказванията , действията и политиката на Първанов , но честно казано , не мога да се сетя за по-достоен президент . Не си представям никой от сега действащите в политиката палячовци като президент . За ББ бих гласувал , само ако България се очаква да стане част от Холивуд :)

    ОтговорИзтриване
  34. Дянков е един малоумен и комплексиран нещастник'
    Крайно време е ББ (каккто смени Румяна Желева)да намери достоен и отговорен човек за финансов министър, ако иска управлението му да е успешно.
    За мен президента е еталон за политик и всички които крещят с уродливо недъгави гласчета Долу Гоце са злобни узлобени от нещастието си хота.
    Според мен по време на мандата на прдишното правителство имаше определено повишаване на стандарта на българина, всеки го е усетил по някакъв начин, усетих го и аз за разлика от сега. УПРАВДАНИЕТО - КРИЗА Е !!!!! ДАВИ ЕБА КРИЗАТА

    ОтговорИзтриване
  35. КАТО ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАРИТЕ ДО ТУК, РЕШИХ ДА ПОИСКАМ ЧУЖДО ГРАЖДАНСТВО - МИЛИЯТ МИ НАРОД Е ТОЛКОВА ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМ - И ОТ "ЛЯВО" И ОТ "ДЯСНО", ЧЕ НАПРАВО МИ СЕ "КЪСА ДУШАТА" !! ТАКА Е - МИЗЕРИЯ, ЛИПСА НА ПЕРСПЕКТИВА, УЗУРПИРАНИ БЛАГА И БИТКА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ - КАК ДА НЕ "МРЪДНЕ" ЧОВЕК !! ПО-КРОТКО БЕ БРАТЯ, НЕ СЕ НАПАДАЙТЕ ПОМЕЖДУ СИ - ЩЕ НИ НАКАРАТ ДА СЕ ИЗБИЕМ КАТО МНОГО СЛУШАМЕ "МАНИПУЛАТОРИТЕ" СИ. А ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ, ЧЕ НЯКОИ ОТ ТЯХ МНОГО ГИ БИВА. ПАЗЕТЕ СЕ !! ОБЩУВАЙТЕ ЧОВЕШКИ И СИ ПОМАГАЙТЕ - ОТ ГОРЕ СОМО ТОВА ЧАКАТ ДА СЕ "ИЗПОКАРАМЕ" ЗА ДА НИ ЯХНАТ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ !!

    ОтговорИзтриване