четвъртък, 11 март 2010 г.

Двеста лева, подписка и 72 часа арест, ако си търсиш правата срещу грешните хора.

Две момчета на по 19 години ще имат  съдебно досие само защото са решили да потърсят правата си след пътен инцидент с грешния конвой. В неделя 07.03.2010г. вестник 24 часа публикува на първа страница новина за атентат срещу вице-премиера от хора напушени с марихуана. Четири дена по-късно същият вестник публикува на осма страница развръзката на случая с напушените атентатори. Двеста лева гаранция за шофьора на колата и освобождаване срещу подписка за пасажера му от арабски пройзход. Обвиняемите твърдят, че са били ударени от две черни БМВ-та на Цариградско шосе в София. След като БМВ-тата не спрели шофьора на колата превишавайки позволената скорост догонва колите за да се разберат за щетите. Момчетата са арестувани и срещу тях са повдигнати обвинения за хулиганство с особенна дързост и цинизъм.
WTF!!!!!! 
Удрят ги, бягат без да спрат, арестуват ги, претърсват жилищата им, правят им кръвни тестове, задържат ги в ареста за 72 часа, което може да се случи само с прокурорско постановление, законния срок да те задържът без да повдигнат обвинения е 24 часа. И за какво защото си потърсил правата си. Целия полицейски апарат се задейства за да прикрие гафа на НСО. И всичко е добре гарнирано с обвинения, че са наркомани и хулигани. Само аз ли виждам каква полицейщина ни очаква. Ако не бяха 24 часа да правят пропаганда, нямаше да се разбере за тоя инцидент, но не имат ли пикантна историика, която да отбие вниманието от кризата в управлението, 24 часа крещят "ТЕРОРИСТ НАРКОМАН" на първа страница. Статията от неделя бе дотолкова изфабрикувана, че чак марката на колата, на момчетата, беше сбъркана.
Това е популизъм публикуването на лъскави НЕистини и пълната липса на журналистическа чест, която да ги накара да се извинят.
ИСТИНАТА за пореден път няма никакво значение единствено е важно ПРОПАГАНДАТА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар