петък, 22 януари 2010 г.

ПР каскадата на Бойко Борисов ядоса Гърция!


За пореден път липсата на опит в политиката, ще докара сериозни проблеми на Българската Държава. Нуждата от добър PR бутна премиера към поредната криза тази седмица.
Атина е смразена от инициативата на българския премиер.
В момент на криза и глaволомно растяща безработица. Борисов даде чудесен повод на гръцкото правителство да угоди на гръцките фермери като засили регулиращите си функции на пазара на труда, което би предизвикало десетките хиляди българи работещи незаконно в Гърция да бъдат принудени да се завърнат в България. По този начин гръцкото правителство ще лиши много райони в Южна България от парите, които  сънародниците ни печелеха пресичайки  границата.
Яростно популяризираните заплахи на Борисов за съд и компенсации се оказаха напълно безплодни.  Европейската комисия събщи, че въпроса за компенсации трябва да се разглежда между двете държави. Дори да вземе някакво решение Европейският  Съд може да наложи на гръцкото правителство глоба, която да влезе в общия бюджет на ЕС.
Последно, ако български фирми  искат да съдят Гърция за компенсации на загубите от блокадата, те трябва да предявят иск в гръцки съд, което само по себе си обезмисля начинанието.
22.01.2010 21:40

ГКПП Кулата бе отново блокиран в петък вечерта след като бяха пропуснати всички чакащи от двете страни на границата камиони

Няма коментари:

Публикуване на коментар