петък, 15 януари 2010 г.

14.01.2010: Официалната дата за края на прехода в България.



Бих желал да поздравя всичките си сънародници с края на прехода в България. Официалното време, за което направихме обиколката е двадесет години два месеца и четири дни
. Искам също аз лично да предложа на Народното събрание,да ускори процеса на промяна на член 2 на Конституцията, предлагам да го замени с актулизиран член 2, от една наша предишна Конституция.
Много важен документ е конституцията и промяната се случва със свикване на Велико народно събрание. Може и без Велико народно събрание стига ти едно Обикновено народно събрание и един "ВЕЛИК" човек
.
Конституцията е основния закон за не запознатите и хората с неясна представа. Толкова е основен, че в него пише Quote:

-Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Народния суверенитет тази дума звучи като табу уж всеки трябва да я знае, но какво значи наистина Quote:

- Суверенитет., само ед.
1. Право на върховна власт.
2. Независимост от чужда власт.

И това го пише в първия член Конституцията, а имам чувство, че не го знаят много хора. Бих искал да акцентирам на това, че в самата конституция е записано, че всеки закон противоречащ на Конституцията автоматично е невалиден питайте ако искате Конституционния съд те ще ви кажат, а да пардон какво е конституционен съд? Quote:

- Чл. 147.
(1) Конституционният съд се състои от 12 съдии, една трета от които се избират от Народното събрание, една трета се назначават от президента, а една трета се избират на общо събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд.

Защо говоря за конституцията толкова много нали искам да изкажа поздрави за края на прехода. Ами просто аз помня как този вариант на Конституцията бе приета на 13.07.1991 и отвориха шампанското да се поздравят за началото на прехода от БКП към добрия и охолен живот на Свободната търговия. Помня този момент, но тогава не съм разбирал какво промениха и за какво се радваха толкова . Сега вече знам какво са променили . “Живковата Конституция” или както е известна Конституцията на Народна Република България от 1971г. Там в този основен закон през 1971г. Хората са написали следното за да озаконят



- Глава I ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКО УСТРОЙСТВО

Член 1

(1) Народна рeпубликa Бългapия e Икономическа държава на трудещите се от града и селото начело с Бизнес класа.

(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Граждани за Европейско Развитие на България

(3) Граждани за Европейско Развитие на България ръководи изграждането на развито икономическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Европейския Съюз.

Така прехода се оказа обиколка, в която се върнахме там откъдето революцията тръгна.

На 14.0.2010г. на площад народно събрание се бяхме събрали: аз, Боян, скинарите, Българската Национална Радикална партия, НДСВ (да още имат електорат от около 30 човека, без значение, че не са в парламента вече!!!!!) и някъде още около сто човека, които се надявам да знаеха за какво сме се събрали. Ние бяхме се събрали защото парламента без да има такава власт реши да наруши Quote

: Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

-Чл. 34.
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.

Само да допълня, че Народното събрание се опита да наруши и членовете 30;31;38;39;40;41.

Един философ философства нещо от типа на “Конситуцията пази народа от собствената си лудост”, а народа полудя. Народа се върна пак при тоталитарното управление, в което решенията се взимат от един човек той. коли, той беси. И вчера на площада нямаше кои да ни защити от самите нас. България пак е тоталитарен режим управляван от хора,които използват вашия страх за да правят каквото си поискат. Всеки ден има истории за колко уши отрязали “Наглите”, а в европейския печат история за мафията в България. По телевизиите гърмят обвинения към Станишев и неговата шайка, колко са откраднали, а по Euronews репортаж за финансовите шикалкавеня на Българското Министерство на Финансиите, което остави без пари почти всички хора работещи за държавни поръчки, всичко това с цел да фалшифицира откровено доклада за изпълнение да Бюджета и да влезем в евро зоната. В Българския парламент оплюха български евродепутат, че саботирал интересите на държавата, а пък в Европарламета оплюха български кандидат-комисар за Европейската Комисия, понятие по-разпознаваемо като министерски съвет на ЕС и комисарите са министрите в ЕС, просто не са едно към едно министерствата иначе принципа работи по същия начин.

Така е и ще е така докато продължаваме да вярваме, че има голямо лошо нещо , което дебне да ни нарани и е нужно да дойде председателя на Българската Федерация по Карате да ни пази с неговите каратисти приятели и техните мацки и техните приятели и докато ни пазят в същото време ще отговарят и за всичко важно в нашия живот.

Моят апел е не на страха, не на лъжата и най-вече не на насилието във всичките му форми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар