четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Сега е времето да се намесим за да няма нова студена война САЩ / Китай

" -Всички решения в света се вземат от Барак Обама и Ху Цзинтао.Тези, които не искат светът да потъне в нова двуполюсност  се нуждаят от по-силна Европа." Това са точните думи, с които парламентарния лидер на социалистите в Европейския Парламент, Мартин Шулц, атакува Жозе Барозу във вторник.
Пекин. Олимпииския огън. Гнездото. Спомена за последната олимпияда осемте медала на Майкъл Фелпс. Всичко това вече е само история. Олимпиядата е един от символите на мира с белите си гълъби , спирането на войната и идейте за участие не за победа.
 Каква е ралността за Китай днес? 
1. Китай е №1 страна във външния износ.(Измести Германия в началото на годината)
2. Китай е №1 страна по население на планетата.
3 .Китай е № 2 икономическа сила (след САЩ)
4. Китай е №1 кредитор на САЩ.( САЩ към момента дължат само на Китай 768 милиарда долара)
5. Китай е № 1 развиваща се икономика ( криза няма там)
6. Китай е Комунистическа държава.
Каква е реалността в САЩ днес?
1. САЩ са най-зле ударената икономика от кризата.
2. САЩ водят две войни през последните осем години (Това е изстискало доста милиарди от бюджета).
3. САЩ са №1 икономика в света и това е било така за последните 80 години
4. САЩ са №1 в световната политика държат се като града Рим по време на Римската империя.
5. Едно от завещанията на Джордж У. Буш е плана за продаване на оръжия на Тайван, Барак Обама реши да спази този договор. Дълго е за обяснения, но ако се запознаете с историята на  Тайван ще раберете, че Китай имат силни претенции към Тайван като своя територия и ефекта е все едно да продаваш оръжие на палестинците като имаш сериозни проблеми с Израел.
6. САЩ е предводителя на световния Капитализъм.
Има още много черти по които могат да се сравняват двете държави, свобода на словото, социална загриженост и т.н и т.н. големи държави са не мога всичко да изброя.
Сега е момента да се действа силно с международни спогодби, защото в световната преса постоянно се пише за влошаване на отношенията между двете страни. Високо поставени членове на управляващата комунистическа партия в Китай, тази седмица се изказват с мерки за отявлено наказание на САЩ заради продажбата на оръжие за Тайван. Наказанието се очаква да е под формата на освобождаване на голямо количество Американски  Държавни ценни книжа  от авоарите на Китайската Народна Банка, което ще наводни стоковите борси и ще свали цената на ценните книжа, което ще дестабилизира "РЕАБИЛИТИРАЩАТА"  се икономика в САЩ.
И това е. Така се води студена война. Без армии, а с трикове да дестабилизираш противника. Автора има въпрос към всички четящи: "- Ако се вгледаме в историята досега вие как смятате ще реагира САЩ, ако някой се опитва да я дестабилизира?"
Трябва ни МИР, не война заради няколко глупави управници от двете страни на икономика №1 и икономика №2

Няма коментари:

Публикуване на коментар